Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: ми обов’язково здобудемо та дочекаємося радісну і благу звістку про перемогу

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав із святом Благовіщення українців і запевнив, що український народ обов’язково дочекається радісної звістки про перемогу над окупантами.

    “Сьогоднішнє свято Благовіщення для українського народу набуває особливого сенсу. Адже, як ніколи раніше, всі ми дуже чекаємо на таку жадану, радісну і благу звістку – про перемогу! І ми обов’язково її здобудемо та дочекаємося. Свято Благовіщення дає нам для цього правдиву надію”, – йдеться в дописі предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в Фейсбуці.

    Митрополит зазначив, що на благу вість архангела Гавриїла про втілення Божого Сина людство чекало тривалий час. І та подія Благовіщення, на спомин якої встановлене сьогоднішнє свято, трапилася тут, на землі, серед звичайних людей. Цим вкотре засвідчено, що Бог завжди поруч із нами і ніколи не покидає нас.

    “Молімося до Нього та Його Пресвятої Матері, нашої найпершої Заступниці, благаючи про захист та допомогу нашому миролюбивому, сильному духом і вірою народу! Кожен з нас, перебуваючи у скорботі й тяжких випробуваннях війною, плекаючи надію на божественний благодатний захист, взиваймо: «Радуйся, Радосте наша, покрий нас від усякого зла чесним Твоїм омофором! Пресвята Богородице, спаси нас!»”,  – підсумував митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній звершив панахиду за розстріляними та закатованими українцями в Бучі. Також він зустрівся з представниками парафій Києва, які підтримали церковну єдність.

    Найсвіжіше

    Популярне