Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: Ця війна не священна і не благословенна війна, як дехто стверджує, а зла війна

    У неділю по обіді, 3 квітня Вселенський патріарх Варфоломій очолив урочисту вечірню у П’яту неділю Великого посту в храмі Святої Трійці в Ставродромі. Вітаючи римо-католицьких єпископів та вірних патріарх Варфоломій згадав, зокрема, про свій нещодавній офіційний візит до Польщі на запрошення президента Анджея Дуди, де зустрівся з біженцями з України, які втекли туди після російського вторгнення в Україну.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Вселенський Патріарх похвалив владу та народ Польщі за теплий прийом, гостинність і християнську любов до біженців і знову наголосив: «Ця війна, як я сказав у Польщі, не є священною і благословенною війною, як деякі стверджують. Це зла війна, безбожна війна. Ми повинні молитися, щоб це закінчилося якомога швидше. Ми молимося за мир. Ми організували молитву за мир у католицькому храмі Університету Стефана Вишинського [у Польщі, – ред.]. Ми повинні постійно молитися за відновлення миру в Україні та в усьому світі».

    Перед початком служби патріарх Варфоломій відвідав відкриття годинника до 30-річчя свого патріаршества. Раніше патріарх Варфоломій помолився за мир в Україні із главою католицького єпископату Польщі.

    Найсвіжіше

    Популярне