П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Румунська православна церква надала українцям допомогу у розмірі понад 5 мільйонів євро

    Пресслужба Румунського патріархату оприлюднила інформацію про підтримку, надану Румунською православною церквою жертвам війни в Україні протягом 18-24 березня 2022 року, та повідомила загальну суму наданої допомоги: вона перевищує 5,2 мільйона євро. (26 мільйонів леїв).

    “На тлі тривалої гуманітарної кризи, спричиненої війною в Україні, Румунська Православна Церква продовжила масштабні соціальні та благодійні акції…. Із  Румунського Патріархату 1926 священиків та волонтерів були додані як учасники благодійних акцій 18-24 березня 2022 року”, – йдеться на сайті Румунського патріархату, передає orthodoxtimes.

    Гуманітарна підтримка, надана в останні дні, склала 1 358 889 леїв. У цю суму входять кошти та продукти (гаряче харчування, дитяче харчування, санітарно-гігієнічні засоби, ліки, ковдри, одяг, іграшки тощо).

    Крім цієї підтримки, надається кілька видів соціальних послуг: медична допомога, освіта, матеріально-технічне забезпечення, що складається з житла – транспортного намету/контейнерів, консультація у психолога.

    Що стосується розміщення біженців, то на цей час кількість місць для біженців становить 11 018, з яких 7 301 забезпечені харчуванням.

    Минулого тижня продовжилася акція Румунського патріархату «Здай кров за Україну», залучила 342 нових донорів.

    Нагадаємо, УПЦ США ​​продовжує доставку гуманітарної допомоги в Україну, зібравши понад 1,3 млн доларів. Крім цього УПЦ США передала 40 тонн гуманітарної допомоги в Україну

    Найсвіжіше

    Популярне