Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США ​​продовжує доставку гуманітарної допомоги в Україну, зібравши понад 1,3 млн доларів

    Після звернення Архієрейського Собору УПЦ США ​​про збір фінансової благодійної допомоги, нещодавно Церква доставила допомогу, товари та інші пожертви дітям, літнім, пораненим воїнам та медичні товари по східній, центральній та південній частинах України.

    Буквально всі парафії УПЦ США залучені до активних гуманітарних зусиль на користь стражденного народу України, оскільки російські війська продовжують руйнувати мирний спосіб життя українців по всій країні. Щодня в Україну від вірних УПЦ США ​​доставляються ящики з медикаментами, їжею, одягом тощо.

    “За ці активні та матеріально-технічні зусилля ми щиро вдячні всім священнослужителям та провідникам парафій Церкви”. – зазначили на сайті УПЦ США.

    Національний Духовний Центр – Митрополія продовжує координувати фінансові пожертвування та їх розподіл за різними служіннями в Україні. Зібравши понад 1,3 мільйона доларів, УПЦ США продовжує фінансувати логістичні постачання продовольства до Харківської області України, де група молодих добровольців, спонсорованих церквою, закуповує продукти у різних частинах України та доставляє їх мешканцям Харкова.

    За вихідні 25-27 березня 2022 року УПЦ США ​​у співпраці з українськими православними церквами Мюнхена (Німеччина) відправила понад 45 тонн гуманітарної допомоги на Волинську область України. Архієпископ УПЦ США Даниїл поїхав до Мюнхена, щоб наглядати та брати активну участь у упаковці та перевезенні допомоги. Відправлення було доставлено в м. Горохів Волинської області в понеділок, 28 березня 2022 року. Допомогу одразу ж розповсюдили. Більше відправок буде заплановано в наступні дні.

    Завдяки співпраці Церкви з кількома місцевими волонтерами у Києві та Волині сім’ям загиблих українських воїнів було надано фінансову допомогу в розмірі 50 тис. доларів, а також надано допомогу біженцям зі Східної України, які переселилися на Західну Україну. УПЦ США ​​продовжує надавати підтримку духовенству та парафіянам сильно постраждалого міста Маріуполь. Через часте спілкування з митрополитом Донецької єпархії ПЦУ Сергієм, а також волонтерами в регіоні, УПЦ США перерахувала нужденним ще 20 тис. доларів.

    Крім того, фінансування УПЦ США ​​дозволило доставити переносні опалювальні установки на передову, де українські збройні сили продовжують охороняти суверенні кордони України.

    Інша партія близько 30 вантажівок була спільно спонсорована УПЦ США ​​та Генеральним консульством України в Стамбулі, Туреччина. На останній зустрічі ієрархів Церкви з українськими дипломатами було внесено пожертву в розмірі 20 000 доларів США на компенсацію матеріально-технічних витрат на доставку вантажів, які містили найнеобхідніше медичне обладнання для поранених бійців і пацієнтів України в лікарні.

    Нещодавно митрополит Антоній та архієпископ Данило провели зустріч з представництвом Міжнародної православної благодійної організації (IOCC), яка має видатний досвід у розподілі коштів по всьому світу в райони лих та місця катастроф. Таким чином, було створено основну групу волонтерів та координаторів у Київському, Острозькому, Мукачівському, Полтавському та Львівському місцях і районах України для координації доставки гуманітарної допомоги нужденним.

    IOCC вже має свій власний Фонд допомоги Україні, до якого надходять внески, рівні тим, які отримала УПЦ США.

    Перед від’їздом з Німеччини архієпископ Даниїл розмовляв із кількома місцевими волонтерами, говорячи: «Війна – це завжди людська трагедія. Останні атаки на українські міста та медичні заклади демонструють жахи цієї спроби вторгнення росіян… Цивільне населення, особливо діти, дуже страждають від насильства…».

    «Залишаються побоювання щодо прав людини – жінок і дітей, журналістів, багатьох українців, які залишилися без дому та основних потреб для виживання. Потреба у підтримці мільйонів українських біженців у Європі та тих, хто хоче виїхати з України, триває. Ми, як християни, безперечно, як українські православні християни, маємо сильно підтримувати тих, хто намагається втекти від насильства та переслідувань. Давайте молитися, щоб усі звернули свої серця до того, що сприяє миру», – зазначив архієпископ.

    Будь ласка, продовжуйте підтримувати гуманітарні зусилля Української Православної Церкви США.

    Найсвіжіше

    Популярне