П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Керівник фонду імені Рабі Нахмана спростував заяву міноборони рф про “зброю в синагозі Умані”

    Міжнародний благодійний фонд імені Рабі Нахмана з Бреславу заявляє, що інформація офіційного представника Міноборони РФ Коношенкова щодо використання синагоги в Умані у військових цілях є неправдою.

    Про це повідомив керівник МБФ імені Рабі Нахмана з Бреславу Натан Бен Нун, передає uman-media.com.ua

    У середу, 30 березня, офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков на брифінгу заявив, що нібито єврейські об’єкти в Умані використовуються “українськими націоналістами”. Натан Бен Нун спростував ці слова і заявив, що всі синагоги та єврейські об’єкти в Україні використовуються виключно за призначенням для здійснення релігійної діяльності або допомоги членам єврейських громад та місцевому населенню.

    “Офіційно заявляємо, що всі святині та релігійні об’єкти хасидської громади використовуються виключно за їх прямим призначенням, а саме для проведення релігійних обрядів та допомоги людям. Українська влада та військові ніколи не просили надати релігійні об’єкти для військових цілей. Відео підтверджує відсутність військових, військової техніки та зброї на території та біля синагоги. Зазначимо, що навіть на фотографіях, наданих російською стороною, чітко видно, що територія синагоги закрита і порожня”, – йдеться у заяві фонду.

    Натан Бен Нун зазначив, що ортодоксальні хасиди, які проживають в Умані та відвідують синагогу, дуже віруючі люди та моляться за всіх людей та за мир між ними.

    “Просимо вас не піддаватися на провокації та довіряти лише перевіреній інформації. Хасиди у всьому світі продовжують молитися за мир у всьому світі”, – зазначив Натан Бен Нун.

    Нагадаємо, раніше росія поширила черговий фейк щодо синагоги в Україні. Також російські окупанти обстріляли мечеті, синагоги та церкви щонайменше у восьми областях України.

    Найсвіжіше

    Популярне