Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Православна Церква Америки засудила загарбницьку війну росії проти України

    В США навіть колишня єпархія Московського патріархату, яка кілька десятків років тому отримала “автокефалію” засудила війну росії проти України.

    Синод Православної Церкви Америки (ПЦА) виступив з новою заявою щодо російського військового вторгнення в Україну. Єпископи ПЦА засудили загарбницьку війну, яку веде рф в Україні.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт ПЦ Америки.

    “Будучи свідком загарбницької війни, яку веде російська федерація проти України, та гуманітарної кризи, що розвивається в ній, жоден християнин не може залишатися безстороннім чи невизначеним перед обличчям страждань або мовчати, коли стикається з таким злом, що твориться. Таким чином, ми, єпископи Священного Синоду Православної Церкви в Америці, засуджуємо війну, яка спричиняє смерть і спустошення та вражає мільйонів невинних людей. Ми відчуваємо особливу скорботу щодо вбивств та насильства, яке вчиняється православними християнами проти інших православних християн”, – йдеться в заяві.

    “Приєднуючи свій голос до голосу інших християнських лідерів, які також засуджують вторгнення в Україну, ми закликаємо російську владу припинити військові дії. Крім того, ми закликаємо міжнародне співтовариство засудити війну проти України та використати всі дипломатичні засоби для якнайшвидшого врегулювання ситуації. Ми заявляємо про нашу солідарність із страждаючими православними братами та сестрами України, та з усім українським народом…”, – підкреслили єрархи ПЦ Америки.

    Архієрейський Синод ПЦА надіслав листа очільнику московського патріархату з проханням зробити все можливе для припинення війни в Україні, страждань та смерті незліченних жертв.

    Заяві ПЦА передував відкритий лист о. Дениса Бредлі, професора відділення філософії Джорджтаунського університету, який висловив настрої духовенства і вірян, стурбованих двозначністю попередньої заяви, передає телеграм канал God Against War.

    Ми стурбовані тим, що єпископське керівництво Православної Церкви в Америці не тільки відмовилося публічно і прямолінійно ідентифікувати, але натомість вирішило приховати і прикрити своїм мовчанням і банальностями щодо зла війни, двох основних і безпосередніх агентів, що відповідальні за командування та виправдання несправедливого нападу Росії на Україну: владіміра путіна, президента Росії, який безпосередньо віддав наказ про вторгнення та продовження нападів, і Кіріла (Гундяєва), патріарха сосковського, який охоче “освячує” всі злочинні накази путіна.

    Раніше предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній зазначив, що ракети на Україну летять з благословення очільника РПЦ кіріла.

    Найсвіжіше

    Популярне