П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Снарядами по блаженній Матроні Московській”: окупанти обстріляли два храми УПЦ МП в Сєвєродонецьку та Рубіжному

    Окупанти обстріляли храм УПЦ МП (російської церкви в Україні) на території лікарняного містечка у Сєвєродонецьку. Також російські загарбники обстріляли храм УПЦ МП у місті Рубіжне.

    Про це повідомляє сайт УПЦ МП, але без згадки російської причетності до злочину. Замість цього в УПЦ МП використовують формулювання “у результаті воєнних дій”.

    У місті Сєвєродонецьку 24 березня окупанти обстріляли храм УПЦ МП (рпц в Україні) – на честь ікони Божої Матері “Усіх скорботних Радість”. Рашисти пошкодили вівтарну частину храму і вибили одне з вікон у вівтарній апсиді. Також обвалилась частина стелі після дій “освободітєлей”.

    Окупанти обстріляли храм УПЦ МП на честь блаженної Матрони Московської у місті Рубіжне в Сєвєродонецькому районі Луганській області, повідомляє 23 березня Сєверодонецька єпархія УПЦ МП. Пошкоджені пристосоване приміщення для богослужінь та новозбудований храм.

    Нагадаємо, це не перший храм Сєверодонецької єпархії, який зазнав руйнувань внаслідок обстрілів окупантів. Російські війська декілька разів обстріляли кафедральний собор у Сєвєродонецьку, а також Другий Митрофанівський та Тихвінський храми у Лисичанську і храм на честь блаженної Матрони у Рубіжному.

    Нагадаємо, раніше окупанти обстріляли храм УПЦ МП освячений на честь “Смоленської” ікони в Харкові.

    Як би сумно не було це констатувати, але УПЦ МП всі ці роки наближувала війну і виступала за єдність із Росією. Тепер навіть на храми, названі на честь російських святих, зокрема Смоленської ікони Богородиці та блаженної Матрони Московської, прилітають російські ракети, однак навіть це не змушує УПЦ МП розірвати зв’язки з УПЦ МП. Вікарій Донецької єпархії митрополит Арсеній (Яковенко) і митрополит “Сєверодонецький і Старобільський” Никодим (Барановський) продовжують молитись за кривавого патріарха Кіріла (гундяєва), як за “гаспадіна нашего”.

    Раніше, коли в УПЦ МП просили прокоментувати своє ставлення до війни, там заявляли, що вони поза політикою. Зараз, коли снаряди розриваються біля вікон їх храмів, вони просто мовчать, а деякі з УПЦ МП все ж засуджують війну, як гріх. Але ніхто не наважується на повний розрив зв’язку із моспатріархом Гундяєвим, який цей гріх благословив. Проте десятки парафій на західній Україні із декількома священниками УПЦ МП залишили РПЦ після 24 лютого  – початку повномасштабного наступу рф на Україну. Всі ж єрархи УПЦ МП, за словами експертів, вичікують закінчення війни, щоб далі приймати якісь рішення.

     

    Найсвіжіше

    Популярне