Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    З початку вторгнення вже з десяток парафій УПЦ МП Хмельниччини вирішили приєднатися до ПЦУ

    Протягом місяця від початку російського вторгнення у Хмельницькій області до Православної церкви України вирішили приєднатися сім парафій Української православної церкви Московського патріархату.

    Про це повідомив начальник відділу національностей та релігій обласної військової адміністрації Дмитро Баланюк у коментарі «Суспільному».

    Він розповів, що дві громади уже подали документи на приєднання до ПЦУ, ще п’ять заявили про такі наміри у соцмережах. Крім того, три громади захотіли стати незалежними православними громадами і вже подали відповідні документи.

    Баланюк пояснює, що для того, щоб громада УПЦ МП змогла приєднатися до ПЦУ, єпархіальний архієрей має затвердити статути, тоді як у разі проголошення незалежної православної громади схвалювати такі статути не потрібно.

    «Вони ухвалюють рішення на зборах, протокольно це оформлюють, збирають списки присутніх на зборах, хто голосував, три статути оформлюють вже в новій редакції і надають нам. Ми готуємо проєкт розпорядження начальника військової адміністрації обласної, і тоді вже офіційно затверджується цей статут», — пояснив Баланюк.

    22 березня Священний синод Православної церкви України закликав архієреїв, духовенство, монастирі та релігійні громади УПЦ Московського патріархату приєднуватися до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне