П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Серед підозрюваних 4 митрополити: В Греції вивчають зв’язки місцевих діячів з Росією, зокрема отримання ними виплат від «Рособоронекспорту»

    В Греції вивчають зв’язки місцевих діячів з Росією, зокрема отримання ними виплат від «Рособоронекспорту». Про це пише архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Православної Церкви України Євстратій (Зоря).з посиланням на грецьку пресу.
    За його словами, серед підозрюваних – 4 митрополити, 20 ігуменів монастирів, 2 судновласники, 12 бізнесменів, 2 менеджера каналів.
    “Чорний список загалом із 280 великими фігурами, пов’язаними з російськими інтересами та російськими олігархами, знаходиться в руках компетентних служб.
    Банк Греції та Управління з відмивання грошей досліджують їхні операції – фізичних осіб, компаній та банківські рахунки в Греції та на Кіпрі.
    Об’єктами механізмів контролю є різні бізнесмени, які були пов’язані з російським гігантом озброєння «РОСОБОРОНЕКСПОРТ», який розвивав інтенсивну діяльність в Греції. Через «РОСОБОРОНЕКСПОРТ» йшли величезні суми грошей, призначених для програм озброєнь, для постачання нафти, а також для потреб російського проникнення в ключові сфери суспільного життя.
    Варто зазначити, що одного з грецьких представників російської групи знайшли мертвим багато років тому у своєму готелі в Джакарті. Тодішня влада не наважилася ні розслідувати причини смерті, ні темні шляхи величезних сум, які надходили від російського гіганта озброєння.
    У розслідуванні також фігурують дві компанії, які росіяни створили в Греції для постачання озброєння до того, як РОСОБОРОНЕКСПОРТ взяв на себе весь проект. Ці компанії також пов’язані з різним десантним обладнанням, закупленим ВМС.
    Механізми контролю також перевіряють суми, які російське угрупування передає різним видавцям, власникам сайтів, а також журналістам. Компетентні служби також намагаються розшифрувати міцні зв’язки, які склалися з Москвою у чотирьох митрополитів та 20 настоятелів монастирів. У цьому напрямку контролюється низка операцій церковних установ і дивних організацій.
    За інформацією, фінансування амбітного проекту під кодовою назвою «Православний лук» здійснювалося переважно через кіпрські банки. Вражають суми, за допомогою яких у Північній Греції фінансувалися якісь дивні організації зі строкатими назвами. Однак фінансування церковних і навколоцерковних організацій було абсолютно пов’язане з прагненнями згаданих митрополитів та ігуменів, які також є сильною рукою проникнення Москви в Церкву.
    Двоє судновласників також знаходяться під прицілом механізмів розслідування. Один із них має привілейовані стосунки і протягом останніх тридцяти років монополізував контракти на транспортування нафти з Росії.
    Особливий інтерес представляють результати операцій із системою Путіна та російськими банками для великого бізнесмена, який має сильний вплив на ЗМІ. Бізнесмен, який також контролює стратегічно важливі структури, перебуває в прицілі американських агентств, які тиснуть на уряд, щоб він запровадив санкції. Контроль також поширюється на греко-російського бізнесмена, який володів цементними заводами в Росії, і на дві технічні компанії, пов’язані з проектом російських олігархів в Елунді та Скорпіо. Особливий інтерес викликає дослідження серії невеликих телеканалів і газет у Північній Греції, які повторюють російську пропаганду, підсумовує  Зоря.

    Найсвіжіше

    Популярне