П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Видання «Страна ua» звинуватили в корегуванні ворожих обстрілів

    Проросійське видання «Страна.ua», яке частенько лобіює інтереси “УПЦ МП”звинуватили в корегуванні вогню ворога, адже її редактори вказують у соцмережах адреси, куди поцілили російські снаряди чи ракети.

    Про це пише «Детектор Медіа» за посиланням на Верховну Раду України, передає Інформаційний спротив.

    «Заклики не вказувати конкретні адреси потраплянь снарядів та ракет ворога – не допомагають. Починаючи від нардепів, що поспішають назвати адресу ураженого будинку, і закінчуючи каналами, що заради «ексклюзивчику» маму рідну продадуть…Один з українських телеграм-каналів навіть вказав ворогу військовий об‘єкт на мапі біля враженого будинку. Спробуйте ще, росіянці, ви на 1 км помилились! Ось герої, що працюють корегувальниками вогню: h**ps://t.me/stranaua. Пост з мапою редагували, лишили «лише» адресу того, куди треба поцілити», – повідомляє Верховна Рада у фейсбуці.

    Раніше ППО знищила в небі над Києвом російську ракету, її уламки впали на житловий будинок в одному з районів міста. Радник голови МВС Антон Геращенко після атаки російських окупантів повідомив, що протиповітряні сили збили над столицею ракету, та назвав район, у якому впали її уламки.

    Речниця управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Києві Світлана Водолага розкритикувала Геращенка, закликавши радника не давати противнику точні координати.

    «Шановні друзі, це Київ, знову обстріл, знову п’ятиповерхівка, знову є загиблі, але зараз моє звернення до Антона Геращенка, який позиціонується як помічник або радник міністра МВС. Ви третій раз сьогодні здаєте російським окупантам точки, які вони недообстрілювали, третій раз називаєте точну адресу, куди потрапляють ворожі снаряди. Досить! Досить давати недостовірну інформацію й бути першим, не перевіривши її. Давати точні координати, де вороги обстрілюють наші житлові квартали. Досить!» – сказала Світлана Водолага.

    У Міністерстві оборони України закликали громадян самостійно не публікувати інформацію про влучання російських ракет чи снарядів, щоб не допомагати противнику у коригуванні вогню.

    Нагадаємо, раніше Ресурс РПЦвУ «СПЖ» привітав проросійське видання «Страна.ua» із ювілеєм, як своїх колег. Також Страна.ua опублікувала фейкове інтерв’ю із патріархом Варфоломієм.

    Найсвіжіше

    Популярне