П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ звершили таїнство хрещення над військовослужбовцем ЗСУ

    15 березня у Православній Церкві України звершили таїнство хрещення над військовослужбовцем ЗСУ Олексієм. Це рішення він прийняв вже у доволі свідомому віці, у 35 років.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Виріс у дитячому будинку. Духовний шлях мав нелегкий, бо перед тим, як прийняти православ’я, був обманутий сектою, – розповідає про новоохрещеного військовий священник ПЦУ Андрій Гуль. – Та не зневірився, але став обережнішим. З моменту повномаштабної війни, коли був призваний на службу, кілька днів спілкувався зі мною, розпитував, приходив на ранкові молитви. Молились разом, а згодом розповів, що у перший день спільної молитви відчув дотик Божий до душі і зрозумів, що знайшов те, що шукав все життя. Хвилювався, тому з собою на Таїнство покликав побратимів».

    «Тепер Олексій є також воїном Божим, і перемогу над земним і духовним ворогом здобудемо разом із Богом, задіюючи, в тому числі, духовну зброю: молитву, віру і меч духовний, слово Боже» – переконаний отець Андрій Гуль.

    У ПЦУ нагадали, що в разі виняткових обставин за відсутності священника над тими, хто бажає негайно охреститися, Таїнство Хрещення може звершувати будь-яка охрещена у Православній Церкві людина з використанням святої чи звичайної чистої води.

    Для хрещення слід тричі злити долонею правої руки воду на голову того, кого хрестять, зі словами: «Охрещується раб Божий/раба Божа (ім’я) в Ім’я Отця, амінь, і Сина, амінь, і Святого Духа, амінь». Тим, хто прийняв хрещення у такий спосіб, у ПЦУ радять за першої нагоди звернутися до священника з проханням доповнити Таїнство Хрещення за належним чином та звершити Таїнство Миропомазання.

    Нагадаємо, архієпископ Рівненський ПЦУ закликав УПЦ МП приєднуватись до Української Церкви, адже сила народу в єдності. Також митрополит ПЦУ виїхав з Маріуполя та вивіз дев’ятьох людей.

    Найсвіжіше

    Популярне