Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Рівненський ПЦУ закликав УПЦ МП приєднуватись до Української Церкви, адже сила народу в єдності

    15 березня архієрей ПЦУ архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон звернувся до духовенства та вірян УПЦ МП із закликом до приєднання до Української Церкви – Православної Церкви України, бо сила народу в єдності.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт Рівненської єпархії ПЦУ.

    “Ваше Високопреосвященство митрополите Анатолію, Ваше Преосвященство єпископе Пимене, всечесні отці, дорогі брати і сестри Української Православної Церкви, в єдності з московським патріархатом, Рівненщини. У цей непростий для нашої країни час, я звертаюсь до кожного із вас з проханням об’єднатися навколо Київського престолу. Усі ми – нащадки купелі Володимирового Хрещення, яке у 10 столітті з благовоління Божого і милості Вселенського патріарха об’єднало наших предків під керівництвом Митрополита Київського”, – йдеться на початку звернення.

    “Ми маємо унікальний шанс, дар Божий – Єдину канонічну, визнану Помісну Православну Церкву, яка в церковному Диптиху зайняла 15 місце, та воістину об’єднує розділених братів-українців…Тому відкиньмо будь-які людські перестороги та релігійні чвари, подолаймо відчуття меншовартості, “скиньмо з себе всякий тягар i грiх, який нас обплутує” (Євр. 12. 1) та заради збереження цілісності нашої Держави, в ім`я Христове об`єднаймося в Єдиній Помісній Українській Православній Церкві. Адже “в єдності сила народу, Боже, нам єдність подай…”, – підсумував архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон (Процик).

     

    Найсвіжіше

    Популярне