Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Потрібно не просто не поминати Кіріла, а виходити з підпорядкування збориська, яке він очолює, – архімандрит ПЦУ

    Архімандрит Православної Церкви України Софроній Чуприна звернувся до УЦП МП (РПЦ в Україні) із закликом виходити із підпорядкування російської церкви і єднатись в єдиній ПЦУ. Він зауважив, що потрібно не просто не поминати божевільного Кіріла, а виходити з підпорядкування збориська, яке він очолює. Потрібно нагадати московитам від кого вони походять.

    Про це архімандрит ПЦУ написав у соцмережі Фейсбук повідомляє Духовний Фронт України.

    “Нещодавно намісник Святогірської Лаври відмовився припинити поминання кремлівського патріарха Кирила. А вчора ввечері (12 березня о 22:00, – ред.) російські фашисти обстріляли українську Святогірську Лавру. Святі гори здригнулися від вибухів, повилітали шибки, вилетіло скло. Люди, які знайшли від війни прихисток в монастирських корпусах, знову вимушені сидіти в підвалах. Діти в істериці, дорослі в шоці. Може тепер, нарешті, до лаврського керівництва дійде, що РПЦ і її керманич Кіріл – посібник російського фашизму, ідеолог війни, співучасник вбивств і геноциду українського народу, пророк антихриста, що з ними не може бути ніякого молитовного спілкування”, – припустив архімандрит Софроній.

    “Нині московська патріархія втратила благодать. Не може з одного джерела витікати чиста вода і лайно. Не може РПЦ проповідувати Христа і підтримувати загарбницьку, криваву політику Кремля. Немає благодаті в РПЦ. Нажаль”, – додав він.

    “Браття і сестри, які ще вагаються, або бояться полишити РПЦвУ. Рвіть зв’язки з РПЦ. Не бійтесь! Треба не просто не поминати божевільного Кирила, а виходити з підпорядкування збориська, яке він очолює. В нас є Помісна Церква, єднаймося в її лоні. Забудемо всі образи і суперечності. Поборемо разом в єдності мокшинську орду. Настав час нагадати болотному племені і його кишеньковій церкві де їх місце. Звідки вони походять. Захистимо нашу державу і її святині. Наші сввятині. Борітеся поборете!”, – підсумував архімандрит.

    Нагадаємо, священник УПЦ МП Олександр Клименко заявив, що патріарха Кіріла вже можна зараховувати до воєнних злочинців нарівні з Путіним. Також богослов Кирило Говорун заявив, що патріарх Варфоломій не заперечує приєднання УПЦ МП до Вселенського патріархату на тимчасовій основі.

    Найсвіжіше

    Популярне