П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Говорун заявив, що патріарх Варфоломій не заперечує приєднання УПЦ МП до Вселенського патріархату

    Вселенський патріарх Варфоломій не заперечує згадування його імені за богослужінням у храмах УПЦ МП, як предстоятеля, замість Московського патріарха Кіріла (Гундяєва), який “благословив” злочини російської армії і режим Путіна.

    Про це повідомив богослов архімандрит Кирило Говорун, який особисто зустрівся із патріархом Варфоломієм, передає Духовний Фронт України.

    Мали нагоду дуже детально обговорити ситуацію в Україні. Видно було, що Патріарх щиро з народом України у його стражданнях. Також радий був побачити, що ми, як кажуть, на одній сторінці у розумінні нових нагод для консолідації українського православ’я. Наприклад, він не заперечив можливості його поминання без якихось додаткових канонічних процедур для тих, хто не бачить для себе інших варіантів, у тому числі через приєднання до ПЦУ“, – зауважив архімандрит Кирило Говорун.

    Нагадаємо, 28 лютого 2022 року здійснив візит до Генерального консульства України в Стамбулі. У ході розмови з Генеральним консулом України в Стамбулі Романом Недільським патріарх Варфоломій висловив глибокі співчуття з приводу невиправданих втрат серед захисників України та мирного населення нашої держави.

    Найсвіжіше

    Популярне