Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій відвідав Генеральне консульство України в Стамбулі

    Вселенський Патріарх Варфоломій 28 лютого 2022 року здійснив візит до Генерального консульства України в Стамбулі. У ході розмови з Генеральним консулом України в Стамбулі Романом Недільським патріарх Варфоломій висловив глибокі співчуття з приводу невиправданих втрат серед захисників України та мирного населення нашої держави.

    Про це повідомляє Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський.

    Вселенський Патріарх Варфоломій наголосив, що Церква-Мати засуджує безпідставне російське вторгнення до суверенної Української Держави, є солідарною з Українським Народом і невпинно молиться за припинення насилля, яке чиниться агресором в нашій державі, та якнайшвидше відновлення справедливого миру в країні.

    Його Всесвятість повідомив, що напередодні ввечері 27 лютого провів телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським, у ході якої висловив підтримку Главі держави, Уряду і народу України.

    Вселенський Патріарх також побажав всім українським дипломатам сили та витримки в часи важких випробувань і викликів.

    Своєю чергою, Роман Недільський висловив глибоку вдячність за цей прояв підтримки. «Ваші молитви захищають і надихають усіх українців. Віримо, що з Божою допомогою, Україна зможе подолати російську агресію, і в нашій державі настане такий потрібний мир», – підкреслив Генеральний консул.

    У записі на згадку про свій візит до Генерального консульства України в Стамбулі Його Всесвятість зазначив, що Церква-Мати є солідарною з героїчним Українським Народом, який змагається за Батьківщину і незалежність своєї держави.

    Найсвіжіше

    Популярне