П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарха Кіріла вже можна зараховувати до воєнних злочинців нарівні з Путіним, – священник УПЦ МП

    Патріарха Кирила вже можна зараховувати до воєнних злочинців нарівні з Путіним. Він щодня пробиває чергове дно.

    Про це у Фейсбуці пише відомий священник УПЦ МП Олександр Клименко.

    “Переважна більшість духовенства в РФ нічим не краще. Кількість відео, де священники та єпископи РПЦ пропагують на проповіді кремлівські наративи зашкалює. Храми РПЦ стали ще одним майданчиком стимулювання війни в Україні. Натомість більшість священників УПЦ (МП, – ред) всіма силами прагнуть повного розриву із цією повністю дискредитованою структурою, яка по суті стала просто частиною державного апарату Росії”, – зауважив священник УПЦ МП.

    Вже очевидно, що згадувати ім’я патріарха Кіріла на службах неприпустимо, майже всі священнослужителі УПЦ МП цього і не роблять нині, але цього недостатньо. Цього вкрай мало, – підкреслив Клименко.

    Водночас священник УПЦ МП вважає нормальним вимагати від Церкви окупанта автокефалію.

    “Вже є декілька єпархій УПЦ (МП, – ред), в яких духовенство звернулося до свого архієрея з проханням зробити все необхідне для якнайшвидшого проведення архієрейського собору, на якому можна було би очікувати рішення про направлення до РПЦ вимоги надати повну автокефалію. Саме вимоги, а не прохання. Просити щось у тих, хто благословляє вбивць нашого народу вважаю некоректним” – йдеться в дописі Клименка.

    Він також запевнив, що священники УПЦ МП нібито “жодним чином не розділяють ідеї “русского мира””.

    “Треба соборним голосом церкви вимагати повного розриву із тими, слова і дії яких дискредитують всіх православних людей, – додав Клименко. – А тим більше нас, простих священників УПЦ МП, які жодним чином не розділяють ідеї “русского мира”, але вимушені постійно червоніти за російських пропагандистів в рясах. Червоніти через наявність між нами примарного зв’язку та й взагалі через те, що вони вважають себе також християнами”.

    “І архієреї, і священники УПЦ МП повністю на стороні України та її територіальної цілісності. Парафіяни наших храмів з благословення своїх духівників несуть службу в ЗСУ, охороняють міста і села у загонах територіальної оборони. Церква ( мається на увазі УПЦ МП, – ред.) допомагає біженцям, організовує гуманітарну допомогу постраждалим, щодня молиться за перемогу України над російськими військами. Це очевидні речі, які мають непереборну силу. А червоніти за ту маячню, яка лине з церковних амвонів Росії я не бажаю. Набридло”, – підсумував священник Олександр Клименко.

    Найсвіжіше

    Популярне