П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    «Ворога люто знищують»: у Міноборони пояснили, чому дані про кількість убитих окупантів кілька днів не змінюються

    Українські військовослужбовці щодня знищують російсько-окупаційні війська, які руйнують наші міста й села. Втім, підрахунок втрат особового складу противника — наразі не першочергова справа.

    Про це 13 березня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

    «Де загиблі вороги? Чому, за офіційними даними, вже декілька днів не змінюється цифра “більш як 12 тисяч”? Не переймайтесь, ворога люто знищують. Однак підрахунок втрат особового складу ворога — геть не першочергова справа на місці подій», — пояснила посадовиця.

    Крім того, за її словами, ситуація щодня динамічно змінюється. Наразі окупантів зупинено й нема жодного інтенсивного активного протистояння, як це було ще декілька днів тому.

    «Зниження інтенсивності наступального потенціалу противника як раз свідчить про дійсно великі втрати і потребу у доукомплектуванні особового складу», — зауважила Маляр.

    Вона додає, що підрахунок втрат противника під час активної фази війни дуже ускладнений, тож визначити точну кількість втрат вельми непросто. Є декілька методик підрахунку, які використовує Україна.

    «Після бою, якщо говорити дуже спрощено, ніхто не ходить с калькулятором. Цифри надходять від різних джерел, часто з запізненням на декілька діб. Все залежить від ситуації на місці», — наголошує посадовиця.

    Найсвіжіше

    Популярне