П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополія УПЦ США засудила Путіна за абсолютну відсутність правди і закликала підтримати Україну

    Рада Митрополії УПЦ США, яка зібралася на щорічному засіданні 24-25 лютого 2022 р. є глибоко стурбована та вражена невиправданим і незаконним вторгненням у нашу дорогу і любу усім Україну, котра є суверенною та незалежною державою, і будучи визнаною такою усім світом, піддається вторгненню збройними силами Російської Федерації за вказівкою її президента Владіміра Путіна.  Виправданням свого власного рішення вторгнутися в Україну, Путін представив абсолютно хибну версію історії, що пов’язує Київську Русь (Україну) та Росію. Серед своєї брехні, він також звинуватив Українську Націю в антисемітизмі з планами розвитку ядерної зброї.

    Про це повідомляє сайт УПЦ США – uocofusa.org.

    «Ми засуджуємо Путіна за абсолютну відсутність правди у його виправданні, насправді маючи за мету його вторгнення саме бажання відбудувати свій улюблений, але повністю провалений Радянський Союз. Ми засуджуємо мовчання росіян, російський уряд та її духовних лідерів, які знають цю істину, але своїм мовчанням, піддають тисячі чи навіть мільйони невинних українців смерті та знищенню. Ці події є нічим новим для уряду Російської Федерації чи Радянського Союзу. Історія України наповнена геноцидами та злочинами проти людства, вчиненими Росією проти населення України», – йдеться в заяві.

    «Ми наполегливо закликаємо всіх вірних нашої Української Православної Церкви США, Південної Америки та Діаспори сміливо виступити на підтримку страждальної Української Нації – її Уряду, Збройних Сил та її Народу. Ми закликаємо всіх людей, які цінують свободу, підтримувати народ України не лише в молитвах і думках, а й виходити на вулиці та вимагати від своїх урядовців шукати всі можливі способи підтримки для Українського Народу. Ми закликаємо всіх вірних нашої Церкви та усіх охочих, сприяти та долучатися до збору коштів на офіційному сайті Української Православної Церкви: uocofusa.org та на сторінці Української Православної Церкви США у Facebook. Кожен зібраний долар з цих пожерт буде направлений на допомогу пораненим військовим та їхнім сім’ям, тим, хто потерпає від наслідків вторгнення отримуючи травми, залишившись зі знищеними церквами, будинками, а також тим, хто змушений стати біженцями в сусідніх країнах. У нас є засоби та методи надання цієї допомоги, і ми молимося, щоб ця допомога примножувалася». – зазначили в митрополії УПЦ США.

    «Ми, члени Ради Митрополії, приєднуємося до всього Людства у різноманітних містах по всьому світу, які вже зібралися, щоб піднести свої молитви та підтримати Український Народ. Нехай наш Люблячий Бог у Пресвятій Трійці, Отець, Син і Святий Дух, прийме наші молитви та прохання, та пошле легіони Своїх Ангелів під проводам Архангела Михаїла – покровителя Києва, щоб придушити нищівні амбіції агресора», – підсумували в УПЦ США.

    Нагадаємо, нещодавно Архієпископ УПЦ США та представники українсько-американської громади обговорили з Держсекретарем США допомогу Україні. Також рада митрополії УПЦ США закликала всіх волелюбних людей виявляти свою підтримку народу України.

    Найсвіжіше

    Популярне