Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Рада митрополії УПЦ США закликала всіх волелюбних людей виявляти свою підтримку народу України

    У США 24-25 лютого зібралася Рада Митрополії Української Православної Церкви США на щорічну сесію. Зустріч пройшла в Митрополичому центрі в Сомерсеті, штат Нью-Джерсі. Засідання відбулося із молитви Богоматері із проханням за її захист народу-нації – України. Рада митрополії УПЦ США закликала всіх волелюбних людей виявляти свою підтримку народу України

    Про це повідомляє сайт УПЦ США.

    «Рада Митрополії, яка збиралася на щорічній сесії 24-25 лютого 2022 року, була глибоко засмучена та вражена невиправданим і незаконним вторгненням до нашої улюбленої України – суверенної та незалежної нації, визнаної такою всім світом – з боку Збройних сил Російської Федерації за вказівкою її президента Владіміра Путіна…Ми засуджуємо Путіна за повну відсутність правди в кожній частині його виправдання і за правду про його вторгнення – його бажання відновити свій коханий, але повністю розвалений Радянський Союз. Ми засуджуємо мовчання російського уряду та духовних лідерів, які знають цю істину, але своїм мовчанням прирікають, можливо, тисячі чи мільйони невинних українських людей на смерть чи серйозні поранення. В цьому немає нічого нового для урядів Російської Федерації та/або Радянського Союзу. Історія України рясніє геноцидом та злочинами проти людства, вчиненими Радянським Союзом, або Росією проти населення України», – йдеться на сайті УПЦ США.

    Перед тим, як Рада перейшла до запланованих тем дня, відбулася тривала дискусія з членами, які попросили митрополита Антонія та архієпископа Даниїла поділитися з ними всією інформацією, яку вони мали про умови в Україні, особливо щодо того, як український уряд і населення може зіткнутися з величезною загрозою, що стоїть перед ними через напад Росії. Єрархи УПЦ США закликали членів Ради зберігати оптимізм. Народ України має потужну мотивацію через їхню глибоку єдність у протистоянні маренням Російської Федерації щодо «русского міра» чи відтвореного Радянського Союзу.

    Зібрання Митрополії присвятило багато часу обговоренню способів підтримки своїх братів і сестер в Україні. Учасники були здивовані, як і більшість світу, рівнем оборони української армії в перші дні вторгнення. Вони пообіцяли повернутися до рідних парафій, міст і містечок, щоб брати участь у будь-яких подіях, які донесуть до цих громад правду про Україну, її народ та історичну брехню, яку розказує Владімір Путін.

    Після довгих дискусій про Україну Рада фактично завершила свій запланований порядок денний.

    Крім цього в УПЦ США наполегливо закликали всіх членів православної Церкви США, Південної Америки та діаспори сміливо виступати на підтримку знову постраждалого українського народу – її уряду, збройних сил та її народу.

    «Ми закликаємо всіх волелюбних людей виявляти свою підтримку народу України не лише в молитвах і думках, а й виходити на вулиці з вимогою, щоб їхні обранці шукали всіх можливих способів підтримати їх тим, що їм потрібно, щоб вижити. Ми закликаємо всіх членів нашої церкви та не тільки внести свій внесок у збори коштів на офіційному сайті Української Православної Церкви: uocofusa.org та на сторінці Української Православної Церкви США у Facebook. Кожна копійка пожертв, отримана завдяки цим зусиллям, піде на допомогу пораненим військовослужбовцям ЗСУ та їхнім родинам, тим, хто потерпає від наслідків вторгнення: зруйнованим церквам, будинкам та пораненим, а також тим, хто змушений стати біженцями в сусідніх країнах. У нас є засоби та методи надання цієї допомоги, і ми молимося, щоб її було багато», – зазначили в УПЦ США.

    «Ми, члени Ради Митрополії, приєднуємося до громадян світу в сотнях міст, містечок і сіл по всьому світу, які вже зібралися, щоб виявити свої молитви та підтримку українському народу. Нехай наш люблячий Бог у Пресвятій Трійці – Отець, Син і Святий Дух – прийме наші молитовні прохання, посилаючи легіони ангелів, якими керує Архангел Михаїл, покровитель Києва, щоб розгромити амбіції агресорів», – підсумували в УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне