Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США та представники українсько-американської громади обговорили з Держсекретарем США допомогу Україні

    Релігійні та громадські діячі українсько-американської діаспори провели зустріч з Держсекретарем США шановним Ентоні Блінкеном з метою розв’язання гуманітарних проблем, які утворилися внаслідок триваючої військової агресії Російської Федерації проти суверенного народу України, повідомляє сайт УПЦ США.

    З благословення первоєрарха УПЦ США митрополита Антонія, архієпископ Даниїл правлячий єрарх Західної єпархії та президент Консисторії УПЦ США разом з о. Василем Пасакасом 2 березня 2022 року прибув до Вашингтона, округ Колумбія, щоб взяти участь у зустрічі з Держсекретарем.

    Офіційна зустріч відбулася в Українській Католицькій Церкві Святої Трійці (на території кампусу Католицького Університету Америки). Митрополит Української Греко-Католицької Філадельфійської Архієпархії Борис Гудзяк та Архієпископ УПЦ США ​​Даниїл виступили із вступним словом на зустрічі з дипломатом США у присутності її Високоповажності Оксани Маркарової – Посла України в Сполучених Штатах Америки.

    Учасники зустрічі поставили низку запитань до секретаря Блінкена, закликаючи уряд США продовжувати свої дипломатичні зусилля проти уряду Російської Федерації, який напав і вбив тисячі українських мирних жителів, що є справді злочином проти людства.

    Архієпископ Даниїл разом із паном Михайлом Савківим із Українського Конгресового Комітету Америки порушили питання надання статусу біженця громадянам України, які покинули свої домівки у пошуках безпеки для себе та своїх сімей. Владика Даниїл також торкнувся теми, що стосується Російської Православної Церкви, патріарх якої нещодавно назвав українське суспільство «джерелом зла» – що виступає непрямим закликом до агресивних дій проти народу України,  в той час, коли сам народ захищає свої домівки та суверенітет, разом з власним життям.

    На завершення зустрічі Держсекретар зазначив усім присутнім, що уряд США не зупиниться у своїх зусиллях щодо захисту нації України, надаючи усе необхідні для благополуччя українських громадян.

    Найсвіжіше

    Популярне