П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх помолився за упокій душ загиблих у війні в Україні

    26 лютого 2022 року Його Святість Вселенський патріарх Варфоломій був присутній на молебні у Патріаршій церкві Святої Трійці, де звершив заупокійне богослужіння за душі загиблих у триваючій війні в Україні і всіх православних християн, які померли з початку віку, згадуючи імена тих, за кого були подані прохання.

    Про це повідомляє сторінка Вселенського Патріархату в Фейсбуці.

    За даними міністра охорони здоров’я України, від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 198 людей, серед них троє дітей. Поранено 1115 людей, в тому числі 33 дітей.

    Патріарх Варфоломій молився разом із Архієпископом Церкви Криту Євгенієм, митрополитом Єрапітні та Ситії Кирилом та новообраним митрополитом Ретимнона та Авлопотамоса Продромосом, разом з духовенством Церкви Криту, архієпископами Церкви Криту, архієпископами Святого Вселенського Престолу та віруючими з міста та з-за кордону.

    Потім Його Святість патріарх Варфоломій прийняв Його Високопреосвященство архієпископа Криту та митрополита Єрапітні та Ситії, а також нового митрополита Ретимно та Авлопотамоса, який попросив і отримав перед своєю інтронізацією святе патріарше благословення.

    Вселенський Патріарх привітав його із заслуженим обранням одноголосним голосуванням та побажав йому доброго пастирства.

    Нагадаємо, днями раніше, Вселенський Патріархат засудив вторгнення Росії в Україну і висловив своє співчуття українському народу.

     

    Найсвіжіше

    Популярне