Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Новим митрополитом Ретимно став єпископ Кносський Продромос

    Новим митрополитом Ретимно і Авлопотамосу 18 лютого Священним провінційним синодом Криту обрано єпископа Продромоса, який замінить архієпископа Криту Євгенія. До цього єпископ Продромос був єпископом Кноським, головним секретарем Священного Синоду Криту.

    Про це повідомляє arxon.gr

    Захаріас Ксенакіс, народився в Ставракії, Іракліон, 3 листопада 1979 року

    Після закінчення бакалаврату він відвідував духовну семінарію Афінського університету, де отримав ступінь у вересні 2001 року. За розпорядженням Вселенського патріарха Варфоломія він відвідував аспірантуру з біблійної теології у Мейнуті, Ірландія, за стипендією Римо-католицької церкви.

    У січні 2005 року він став ченцем у монастирі Святої Ірини Хрисовалантос в Іракліоні від тодішнього єпископа Кносського Макарія, нині митрополита Гортинського і Аркадійського, а в червні того ж року (2005) був рукоположений у диякона тодішнім єпископом Ріосом і архієпископ Криту. У січні 2013 року архієпископом Критським Іринеєм був рукоположений у сан пресвітера, одночасно отримавши титул архімандрита.

    Служив у Архієпархії Криту як диякон архієпископа Іринея, пізніше як ієрархічний уповноважений різних регіонів, продюсер радіопрограм на радіостанції Помісної Церкви і як генеральним архієпископським комісаром архієпархії, а також головним секретарем Священного провінційного синоду Церкви Крита (із 2016 року по теперішній час).

    16 жовтня 2019 року обраний єпископом-помічником архієпископа Іринея з титулом колись славної Кносської єпархії. Висвячений 26 жовтня 2019 року в митрополичій церкві Агіос Мінас в Іракліоні. Як єпископ, він допомагає Архієпископу Криту у його пастирських і літургійних обов’язках, залишаючись головним секретарем Провінційного Синоду.

    Найсвіжіше

    Популярне