Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріархат засуджує вторгнення Росії в Україну і висловлює своє співчуття українському народу

    Вселенський патріарх засуджує нічим неспровоковане вторгнення Росії в Україну
    і висловлює своє співчуття українському народу, який страждає.

    Про це повідомляє Відділ преси і комунікації Вселенського Патріархату.

    «Приголомшений вторгненням збройних сил Російської Федерації на територію Республіки Україна сьогодні на світанку, Його Святість Вселенський Патріарх Варфоломій зв’язався телефоном з Його Блаженством Предстоятелем Церкви України Його Високопреосвященством Епіфанієм. Він висловив глибоку скорботу з приводу цього кричущого порушення всіх понять міжнародної законності, а також підтримку українського народу, який бореться за вівтарі та вогнища, та сім’ям безневинних жертв», – йдеться в повідомленні.

    «Його Святість засуджує цей нічим неспровокований напад Росії на Україну, незалежну та суверенну державу Європи, а також порушення прав людини та жорстоке насильство проти наших побратимів і насамперед проти цивільного населення. Ми молимося про те, щоб Бог любові та миру просвітив керівництво Російської Федерації, щоб воно усвідомило трагічні наслідки своїх рішень та дій, які можуть навіть спровокувати світову війну», – йдеться в заяві Вселенського патріархату.

    Патріарх Варфоломій закликає лідерів усіх держав, європейські інститути та міжнародні організації працювати над мирним урегулюванням цієї критичної ситуації шляхом щирого діалогу, який є єдиним засобом для розв’язання всіх проблем та врегулювання всіх суперечок.

    Вселенський патріарх по-братському закликає помісні православні церкви, а також усіх християн і кожної людини доброї волі до невпинної молитви за український народ і за встановлення миру та справедливості в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне