Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Мокшицький: візит Папи на Донбас відвернув би примару війни

    Єрарх Римо-католицької Церкви, архієпископ Мечислав Мокшицький, сподівається, що Папа Римський Франциск невдовзі зможе відвідати Донбас — найбільш наражену на потенційне вторгнення з боку Росії східну частину України.

    У розмові з італійською агенцією SIR єрарх висловив упевненість, що це віддалило би примару війни, повідомляє “Credo Україна”.

    Він зазначив, що більшість мешканців Донбасу не мають достатньо ресурсів, щоб утекти в іншу частину України, і ці люди залишаються вдома попри бойові дії. Натомість багато мешканців із центральної України, зокрема з Києва, втекло на захід країни. У Львові та навколишніх селах уже немає вільних помешкань, адже їх зайняли люди, які хочуть бути якнайдалі від лінії фронту.

    Архієпископ Мокшицький додав: вважається, що Росія має намір окупувати більшу частину України і відрізати їй вихід до моря, щоб самій мати вільний доступ до Криму. При цьому єрарх переконаний, що ні росіяни, ні українці не хочуть війни, всі хочуть жити в мирі.

    У вересні минулого року архієпископ Мокшицький заявляв, що візит Папи Римського до України може відбутися 2022 року.

    Посол України у Ватикані Андій Юраш наголошував, що понтифік їде в Україну задля миру до суспільства, яке зболене горем і трагедією війни. Водночас Росія робить усе, щоби візит Папи Римського до України не відбувся.

    Попри те, що візит Папи Римського Франциска до України може зайняти певний час, митрополит Київський та всієї України Епіфаній вірить, що він відбудеться.

    Найсвіжіше

    Популярне