Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    “Папа їде задля миру до суспільства, яке зболене горем і трагедією війни”, – Андрій Юраш розповів про майбутній візит понтифіка до України

    Папа Римський Франциск навряд що буде втручатися до внутрішньоправославної площини, намагаючись залагодити конфлікт між помісною Православною церквою України і Російською православною церквою в Україні (так званою УПЦ МП), оскільки це не є його завданням.

    Таку думку про майбутній візит понтифіка до України висловив Посол України у Ватикані Андрій Юраш в інтерв’ю “Главкому”. На його думку, Папа не робитиме спеціального акценту на цій проблемі.

    “Він захоче створити молитовну атмосферу, яка вирішить питання миру і діалогу, комунікації усіх з усіма, у тому числі всіма релігійними спільнотами, задля досягнення миру”, – цитує “Главком” слова дипломата.

    Принагідно Андрій Юраш торкнувся питання можливого об’єднання українських греко-католиків і православних. За його переконанням, така перспектива, здебільшого, залежить самих релігійних громад України і потребує конкретних кроків всередині нашого суспільства.

    “Будь-які об’єднавчі ініціативи – це добре. Якщо ми говоримо про ПЦУ і УГКЦ, то лідери обох церков багато разів говорили, що є прихильними до діалогу і стратегічною метою є об’єднання і повернення до первісної єдності, яка існувала в українському християнстві з часів хрещення Русі Володимиром”, – підкреслив він.

    Нагадаємо, 14 грудня 2021 року президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Юраша Надзвичайним і Повноважним Послом України у Ватикані.

    Найсвіжіше

    Популярне