П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Попри «Ходу за життя» в Австралії ухвалили новий закон за аборти

    2021 рік став великим розчаруванням для руху за життя в Південній Австралії. Попри те, що на торішній антиабортний мітинг під проливним дощем з’явилися 5000 осіб, менш ніж через два тижні нижня палата парламенту Південної Австралії ухвалила ліберальні закони про аборт, які фактично дозволяють переривання вагітності на вимогу, аж до народження дитини, з будь-якої причини, про яку можуть домовитися два медичні працівники.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    «І хоча в ході дебатів були досягнуті деякі важливі поступки, це був бентежний результат для тих, хто наважився на холод і дощ, щоб виступити на захист ненароджених», – зазначає видання.

    «Хода за життя 2022» показала, що рух за життя ще не завершений. Попри хвилю COVID, яка все ще набирає 1500 нових випадків на день, жителям Південної Австралії все ж вдалося зібрати близько 3000 людей на цьогорічний марш, який відбувся в суботу, 12 лютого.

    Архієпархіальний округ Аделаїди під пастирським керівництвом свого архієпископського вікарія, єпископа Силуана Сінопського, єрарха Вселенського Патріархату, знову був присутнім на цьогорічному заході. Єпископ наполегливо закликав вірних взяти участь у ході за життя.

    Загальною темою серед доповідачів була необхідність того, щоб віруючі люди більш безпосередньо брали участь у політичному процесі, щоб домогтися того, щоб християнські люди приєдналися до боротьби за життя. Щоб християни були обрані до парламенту, де вони можуть підштовхнути зміни проти абортів, на користь ненароджених дітей (та сама тактика, яку прихильники аборту використовують десятиліттями).

    У рамках цієї загальної стратегії професор Хау також оголосив про нову захоплюючу ініціативу під назвою “Список Енід Лайонс”. Протягом десятиліть група прихильників абортів під назвою “Список Емілі” допомагала жінкам, які виступають за аборти, пройти до парламенту. Вони досягли такого успіху, що з усіх жінок-депутатів нижньої палати парламенту Австралії лише одна – член парламенту від Енфілда, пані Андреа Майклс – проголосувала проти остаточного варіанту законопроєкту про аборти (і православні віруючі з гордістю відзначили, що вона – одна з них ). Енід Лайонс була матір’ю дванадцяти дітей і першою жінкою, обраною до Федеральної палати представників, яка працювала у федеральному кабінеті міністрів. Вона сама була переконаною противницею абортів, і ця організація була створена на її честь, щоб допомогти більшій кількості жінок, які виступають за збереження життя, потрапити до парламенту.

    Присутні також почули чудове свідчення матері, на яку чинили тиск з метою змусити її зробити аборт через передбачувану аномалію мозку, виявлену на 20-тижневому терміні вагітності, але вона народила здорову дівчинку. Її свідчення є доказом необхідності реформи у цій галузі.

    Нагадаємо, у січні 2022 році у Вашингтоні УПЦ США ​​разом із іншими православними єрархами помолилась за припинення абортів. Також архієпископ УПЦ США Даниїл закликав приєднуватись до «Ходи за життя», адже «аборт не допомогає жінкам».

    Найсвіжіше

    Популярне