П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти засудили українського журналіста Владислава Єсипенка до 6 років колонії

    Російський окупаційний Сімферопольський районний суд, що в окупованому Росією Криму, 16 лютого 2022 року оголосив вирок у справі українського журналіста Владислава Єсипенка.

    Як повідомляє “Крим.Реалії”, де Єсипенко працював фрилансером, кореспондента засудили до шести років колонії загального режиму і штрафу у розмірі 110 тисяч російських рублів в справі про незаконне зберігання і перевезення вибухового пристрою. При цьому, прокурори-окупанти просили для нього покарання у вигляді 11 років за ґратами.

    Нагадаємо, український журналіст, фрілансер “Крим.Реалії” (проєкт “Радіо Свобода”) Владислав Єсипенко, проголошуючи останнє слово на суді в окупованому Криму, заявив, що вважає справу проти себе політичною. При цьому, він переконаний, що Росія, в умовах тотального правління ФСБ не має майбутнього.

    Окупанти затримали Єсипенка 10 березня 2021 року, після того, як чоловік побував на акції до Дня народження Тараса Шевченка у Сімферополі. ФСБ звинуватила кореспондента у “шпигунстві на користь України”. Після арешту журналіста протягом двох діб піддавали тортурам. За повідомленням адвоката Олексія Ладіна, після цього співробітники ФСБ Росії “погрожували Єсипенку розправою”.

    Найсвіжіше

    Популярне