Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    ПЦУ заборонила у священнослужінні клірика, який служив із «єпископом УПЦ КП»

    Архієпископ Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ Тихон (Петранюк) відсторонив від церковного служіння священника Православної церкви України Степана Ланового за те, що він звершив богослужіння із невизнаним Синодом ПЦУ «єпископом УПЦ КП» з Одеси, який перебуває під канонічною забороною, за порушення 10, 11, 15 і 39 правил святих апостолів та інших канонічних правил. Такі дії в єпархії ПЦУ розцінили як «спрямовані на розділення ПЦУ».

    Указ про заборону в служінні від 7 лютого опубліковано на Фейсбук-сторінці Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ.

    Степану Лановому заборонено звершувати богослужіння строком в один рік, а також звільнено з посади настоятеля двох парафій. Якщо впродовж він покається, заборону на служіння можуть зняти.

    Священик Степан Лановий є настоятелем релігійної громади «Парафія Різдва Пресвятої Богородиці» в Чорткові та «Парафія Святого Архистратига Михаїла» в селі Остап’є Підволочиського району.

    У Тернопільсько-Бучацькій єпархії ZAXID.NET пояснили, що священник Степан Лановий відсторонений за те, що кілька разів разом молився і відправляв літургію із невизнаним ПЦУ єпископом Одеським Ніконом Граблюком. Нікон, всупереч Синоду ПЦУ, висвячений на «єпископа УПЦ КП» почесним патріархом Філаретом.

    В єпархії ПЦУ також зазначили, що якщо за рік відсторонення священник Степан Лановий щиро покається і більше не буде проводити служби спільно з невизнаними релігійними діячами, то заборону з нього знімуть.

    Нагадаємо, раніше Синод ПЦУ нагадав Філарету, що йому заборонено здійснювати рукоположення в будь-який сан. Також Синод ПЦУ викликав на церковний суд оточення Філарета. Крім цього Філарет просив скандальний адмінсуд Києва відновити реєстрацію «УПЦ КП».

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне