П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Молитовна кімната ПЦУ діє в медоб’єднанні МВС України у Вінниці

    На першому поверсі Територіального Медичного Об’єднання МВС України діє молитовна кімната ПЦУ. В каплиці регулярно проводяться богослужіння. Для медичних працівників та пацієнтів є шафа з православною літературою, якою можна користуватися.

    Про це нагадує архімандрит ПЦУ Софроній (Чуприна).

    «Для того, щоб кожному було зрозуміло, що каплиця належить до української Церкви ми маємо копію Томосу про автокефалію українською мовою. Це зроблено для того, щоб спростувати брехню російської Церкви, щодо змісту Томосу. Також ми зробили інформаційний листок, який знаходиться біля Томосу і дає основну інформацію про ПЦУ, а для тих, хто хоче ознайомитися з історією нашої Церкви більш детально в кінці є QR-код з посиланням на офіційний сайт ПЦУ», – пише священнослужитель.

    В молитовній кімнаті кожен може безкоштовно отримати хрестик, ікону, набрати святу воду та написати записку за своїх рідних.

    «Кожного разу ми посилено молимось за лікарів та хворих», – підсумував архімандрит Софроній.

    Нагадаємо, Елладська Церква ще раз підтвердила, що єдиним канонічним предстоятелем УПЦ є митрополит Епіфаній. Також архімандрит Софроній писав, що прагнення РПЦ до першості набуло рис єретичної ідеологеми.

    Найсвіжіше

    Популярне