П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Елладська Церква ще раз підтвердила, що єдиним канонічним предстоятелем УПЦ є митрополит Епіфаній

    Елладська Православна Церква ще раз підтвердила, що для православних в Україні єдиним канонічним предстоятелем є митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Очільник «УПЦ МП» (РПЦвУ) митрополит Онуфрій (Березовський) є лише архієреєм РПЦ в Україні.

    Про це пише архімандрит ПЦУ Софроній (Чуприна).

    «Після визнання Православної Церкви України Константинопольською, Александрійською, Кіпрською та Елладською Церквами, ім’я предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Епіфанія було занесено до Диптихів та календарів цих Церков. Пропагандисти Московського патріархату скориставшись технічною помилкою, яка мала місце в Диптиху Елладської Церкви, одразу розпустили плітки про те, що нібито Елладська Церква не визнала ПЦУ. Так, ось в цьогорічних Диптихах редактори усунули похибку. Тепер чітко зазначено, що Предстоятелем Української Церкви являється Блаженнійший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України. А митрополит Онуфрій всього-на-всього архієрей РПЦ який перебуває в Києві. Многая літа дійсному Предстоятелю!», – зазначив архімандрит.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній напередодні свого дня народження завітав з дарунками до хворих діток. Також, згідно з соціологічними опитуваннями Центру «Разумкова», митрополит Епіфаній лідирує у рейтингу довіри серед українців.

    Найсвіжіше

    Популярне