Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    «Екзарх РПЦ в Африці»: однією молитвою ми там нічого не зробимо, потрібні військові

    У РПЦ розуміють, що без військової присутності в Африці їм мало що вдасться зробити.

    Про це заявив «екзарх РПЦ в Африці» митрополит РПЦ Лєонід (Горбачов) передає «Інтерфакс».

    «Ми розуміємо, що однією молитвою ми там нічого не зробимо, хоча на Бога, природно, перш за все ми сподіваємося», — сказав Горбачов, додавши, що нібито самі африканські християни просять російські війська втрутитись.

    «До нас уже звертаються люди з Малі, з ЦАР і кажуть, що дуже задоволені присутністю тих військових фахівців, які “захищають наші права та свободи”. За їхніми словами, перекладаю — це небо та земля — що було раніше і що зараз», — зауважив єрарх РПЦ 4 лютого на пресконференції у Москві.

    Як розповідав раніше релігійний експерт Олександр Єфременко, території, що підпали під «канонічну відповідальність» РПЦ в Африці обрані не випадково. Моспатріархат створить єпархіальні центри безпосередньо на місцях баз ПВК «Вагнера» в Африці.

    «РПЦ має намір прив’язати новостворені єпархії до структур Євгенія Прігожина — баз ПВК Вагнера в Африці, що дасть РПЦ доступ до місцевої влади, фінансового потоку та фізичну безпеку», — йшлось в дописі Олександра Єфременка.

    Нагадаємо, раніше в Африці загинув лідер священників, які перейшли до Моспатріархату. Також на думку богослова Кирила Говоруна Владімір Путін використовує РПЦ, щоб зміцнити російську присутність в Африці. Також ми писали що РПЦ в Африці набирає в свої ряди самозваних «патріархів» і самосвятських єпископів.

    Найсвіжіше

    Популярне