Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Мустафу Джемілєва висунуто кандидатом на здобуття Нобелівської премії миру 2022 року

    Віцеспікерка Сейму Республіки Польща Малгожато Госевська висунула кандидатуру лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру 2022 року.

    Про це інформує QIRIM.News з посиланням на польського правозахисника Петра Хлєбовича.

    Відомо, що серед номінантів на Нобелівську премію миру 2022 року – британський дослідник природи Девід Аттенборо, Всесвітня організація охорони здоров’я, лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська, міністр закордонних справ Тувалу Саймон Кава і Папа Римський Франциск.

    При цьому, у виданні нагадують, член Меджлісу кримськотатарського народу Абмеджит Сулейманов ще у грудні 2020 року звернувся до Офісу Президента України з клопотанням про висування Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру.

    Раніше лідер кримськотатарського народу був номінований на Нобелівську премію миру у 2009, 2011 та 2015 роках. У 2011 році на присвоєння йому нагороди подали заявки сімнадцять професорів з України, Польщі, Угорщини, Румунії, Росії, Туреччини та США та три депутати з України, Канади та парламенту Європейського Союзу.

    Найсвіжіше

    Популярне