Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський суд арештував гімназиста, який влаштував вибух на території Серпухівського жіночого монастиря РПЦ

    Басманний суд Москви прийняв рішення про взяття від варту 18-річного Владислава Струженкова, який влаштував вибух поблизу церковно-парафіальної школи на території жіночого монастиря Російської православної церкви в підмосковному Серпухові.

    “Суд задовольнив клопотання слідства про обрання Струженкову Владиславу запобіжного заходу у вигляді взяття під варту терміном на два місяці до 31 березня 2022 року”, – цитує “Интерфакс-религия” повідомлення суду.

    Нагадаємо, 13 грудня 2021 року 18-річний Владислав Струженков привів у дію саморобний вибуховий пристрій у жіночому Владичному Введенському монастирі РПЦ. Під час пригоди постраждало декілька людей, у тому числі підлітки.

    Трагедія сталась під час ранкової молитви, а окрім бомби, зловмисник мав з собою мачете та декілька сумок. Мотивом злочину могла стати ненависть підозрюваного до педагогів школи та черниць на тлі особистих неприязних стосунків.

    Слідчий комітет Росії розслідує кримінальну справу за статтями про замах на вбивство (ч. 3 ст. 30, ч. 3 ст. 105 КК РФ) та незаконний обіг вибухових речовин (ст. 223.1 КК РФ).

    Найсвіжіше

    Популярне