П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Вибух у монастирі РПЦ: Семеро поранених. Підривник міг мати конфлікт з черницями і страждав від буллінгу

    У російському місті Серпухов, що під Москвою, 18-річний Владислав Струженков привів у дію саморобний вибуховий пристрій у жіночому Владичному Введенському монастирі Російської православної церкви. Як інформує “ТСН”, за останніми даними, під час пригоди постраждало семеро людей, серед них підлітки.

    Відомо, що трагедія сталась під час ранкової молитви, а окрім бомби, зловмисник мав з собою мачете та декілька сумок.

    Силовики вважають, що пристрій міг здетонувати випадково – бомба вибухнула, коли поряд із входом майже нікого не було. В результаті в будівлі вибило двері, а Струженков та ще одна людина отримали поранення.

    “Мотивом злочину стала ненависть підозрюваного до педагогів школи та черниць на тлі особистих неприязних стосунків”, – заявив співрозмовник агентства “Интерфакс”. Також правоохоронці РФ встановили, що підривник міг страждати від буллінгу.

    На місці інциденту працюють вибухотехніки та кінологи – не виключено, що Струженков міг залишити на території монастиря РПЦ інший вибуховий пристрій.

    Як повідомило “Інтерфаксу” інформоване джерело, медики повернули до життя юнака, який напав на Серпухівський жіночий монастир.

    “За уточненими даними, реанімаційні заходи допомогли повернути хлопця до життя”, – сказало джерело.

    Він перебуває у лікарні, проте опитати його медики поки що не дозволяють.

    Найсвіжіше

    Популярне