Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Рано чи пізно багато хто визнає ПЦУ і тому слід очікувати «африканських екзархатів» РПЦ в інших Церквах

    «Рано чи пізно багато хто визнає Православну церкву України, тож подібні “африканські екзархати” мають з’явитися і в інших помісних церквах!», – пише грузинський богослов Мамука Путкарадзе коментуючи лист-відповідь патріарха Александрійського Феодора до архієпископа Зенона.

    Нагадаємо, єпископ Грузинської Церкви Зенон висловив підтримку Александрійській Церкві через антиканонічне вторгнення РПЦ в Африку. Єпископ Зенон закликав помолитись за РПЦ, щоб Бог звільнив їх від імперіалістичної ідеології.

    На думку богослова Мамуки Путкарадзе, такі листи підтримки Александрійському патріархату мали б надіслати всі помісні Церкви.

    Раніше свою підтримку патріарху Феодору висловив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній. У відповідь, патріарх Александрійський теж подякував за підтримку. 

    «Цей великодушний вияв підтримки Патріархату Александрії та всієї Африки з Вашого боку закарбується довічно з вдячністю у пам’яті наших сердець як доказ Вашої благородної та братньої любові, але й Вашої відданості та поваги до другого за першістю Патріархату та його предстоятеля», – йшлось у листі.

    Раніше богослов Мамука Путкарадзе зауважував, що більшість священників, які в Африці перейшли до РПЦ — це розкольники і порушники канонічних норм.

    Найсвіжіше

    Популярне