Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Димитрій: Сучасна людина дуже часто не відчиняє Богу двері

    Бог завжди стукає у двері людських сердець, але сучасні люди часто не відчиняють Йому і не відчувають цього стуку.

    Про це розповів єрарах Православної церкви України митрополит Львівський і Сокальський Димитрій (Рудюк), передає “Духовна велич Львову”.

    «Сучасна людина дуже часто не відчиняє (Богу, – прим. ред.).  Вона не відчуває у більшості своїй оцей стук. Він заглушений різними життєвими проблемами, у яких перебуваємо. Ми діємо так як Адам, який думав, що може від Бога сховатися. Але Бог назустріч іде. І у Різдві ми це відчуваємо», – розповів митрополит.

    Архієрей також пояснив, що людина створена вільною істотою.

    «Ми є вільними по відношенню навіть до самого Творця. Якщо взяти богословський принцип, то бачимо, що Бог до нас постійно промовляє. <…> Людина завжди повинна бути також відкритою до самого Бога.  І це дуже важливо. Господь каже: “Пізнайте Правду і вона зробить вас вільними”. Людина насправді є істота, яка навіть за своїм станом вища за ангелів. Бо їм не дано такої властивості вибору. І ми цей вибір повинні цінувати. Бо свобода, воля це є дуже важливо. І справжня релігія ніколи нікому себе не нав’язує. Коли ми навіть кажемо “раб Божий”, то навіть у цьому слові закладено, перш за все, свободу», – підкреслив митрополит ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше митрополит Димитрій порадив прославляти Різдво Христове добрими і боговгодними справами.

    Найсвіжіше

    Популярне