Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    З людьми, зіпсованими російськими грошима, не може бути діалогу, – архімандрит Романос про Сербського патріарха

    Архімандрит Вселенського Патріархату Романос Анастасіадіс прокоментував нещодавнє інтерв’ю предстоятеля Сербської Православної Церкви Порфірія виданню МЗС Росії, в якому він називає автокефалію ПЦУ «порушенням канонів».

    Архімандрит Романос пояснив, що з такими людьми, як Сербський патріарх, не може бути ніякого богословського діалогу, адже вони зіпсовані російськими грошима.

    «Сумно, але з такими людьми – з таким відчуженим еклезіологічним мисленням, і з такою совістю, зіпсованою російськими грошима, – не може бути справжнього богословського діалогу. Ось чому Вселенський Патріарх абсолютно справедливо не відповідає на їхні лицемірні заклики до “Всеправославного” (собору, – прим. ред.)…», – йдеться в блозі Романоса.

    «Припустимо, що в якийсь момент Вселенський Патріарх,… скликає Всеправославну Нараду Предстоятелів. Дозвольте мені сказати. Ну, Вселенський скличе всіх канонічних предстоятелів, яких він сам згадує у диптихах. А також митрополита Київського та вся України Епіфанія! Чи поїдуть вони (серби – ред.)? Чи підуть вони на такий Всеправославний (собор – ред.)? І запитую не лише серба Порфірія, а й албанця Анастасія (предстоятеля Албанської Церкви – ред.), який більш-менш стверджує ту ж необґрунтовану нісенітницю, на яку, до того ж отримав апостольську відповідь від самого Вселенського Патріарха!», – підсумував Романос.

    Нагадаємо, у грудні 2021 року патріарх Сербський Порфірій прийняв делегацію РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне