Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ висловився за святкування Великодня в один день із православними

    Верховний архієпископ Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) заявив, що питання календарної реформи має очевидний екуменічний вимір і було б добре, якби католики і православні святкували Великдень в один день.

    «Ми хочемо такого типу реформу робити разом із нашими православними братами. Щоб календарна реформа не призвела до ще однієї лінії поділу між нашими церквами. У нас і так багато історичних поділів, ми їх хочемо долати, тому намагаємося не робити нічого такого, щоб нас розділило між собою… Ми бачимо, що такого типу розмови ведуться й на рівні вселенського християнства. Йдеться про необхідність реформи як нерухомих свят, так і Пасхалії. Не лише Різдво ми хочемо святкувати всі разом, але й Великдень – найбільше християнське свято. Тому екуменічний вимір такої реформи сьогодні очевидний для всіх, і ми хочемо бути частиною цього процесу», – зазначив першоєрарх УГКЦ в інтерв’ю Радіо Свобода.

    Нагадаємо, раніше Архієпископ Святослав (Шевчук) назвав Вселенський Патріархат Матір’ю-Церквою для УГКЦ. Також він зазначив, що УГКЦ перейде на новий стиль лише «разом із православними братами». 

    Найсвіжіше

    Популярне