П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Патріарх РПЦ уподібнюється Путіну, адже вторгнувся в Александрійську Церкву

    Патріарх Московський Кіріл уподібнюється президенту Росії Владіміру Путіну, адже РПЦ вторгнулась в Александрійську Церкву і почала купляти там кліриків і ділити. Про це розповів предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній в інтерв’ю DW.  

    «Зараз ми бачимо вторгнення російської церкви на канонічну територію Александрійського патріархату, який визнав автокефалію ПЦУ. І це є певною помстою РПЦ Александрійському патріарху. Ми бачимо, що патріарх Кіріл уподібнюється президенту Путіну. Як Путін діє, за такими ж лекалами і Кіріл діє зараз з боку РПЦ. Якщо вони не можуть вплинути, то намагаються ділити. Вони намагаються за певні ресурси купувати кліриків, тому що розділення всередині Александрійського патріархату як такого немає», – сказав митрополит Епіфаній.

    Він висловив припущення, що є окремі клірики, які отримали певні ресурси і заявили, що вони будуть в складі так званого російського екзархату. «Утім це є показовим для інших помісних православних церков. Тому що РПЦ порушувала і зараз порушує канонічний устрій церкви, який був прописаний ще не першому Вселенському соборі в 4-му столітті».

    Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній розповів, що понад 50% православних в Україні асоціюють себе із ПЦУ. Також він прокоментував відносини ПЦУ і Моспатріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне