П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній про відносини ПЦУ і Моспатріархату: їх практично немає

    Відносини між Православною Церквою України та РПЦвУ майже не підтримуються. Бажання немає з боку предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія.

    Про це предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

    «Що стосується відносин з МП як таких, то їх практично немає, ми тільки перетинаємося з митрополитом Онуфрієм на офіційних заходах, вітаємося, але спілкування на тему об’єднання немає», — сказав він.

    За його словами, відсутність відносин викликана тим, що з їхнього боку, особливо з боку очільника РПЦвУ Онуфрія, немає на це ніякого бажання.

    Митрополит Епіфаній нагадав, що вважає Московський патріархат «фактично останнім форпостом Путіна в Україні, тому що Путін втрачає Україну, вона рухається в Європу, в НАТО, і ми бачимо, яка зараз істерика з боку РФ. Російська Церква відіграє велику роль для країни-агресора, і тому вони намагаються її зберегти в тому вигляді, в якому вона є зараз».

    Водночас, за його словами, після Об’єднавчого собору Україна стала канонічною територією ПЦУ. «І МП (Московський патріархат, – ред.), який називає себе Українською православною церквою, як такою є неканонічним в Україні. Також відповідно до закону вони повинні перейменуватися», — додав він.

    Найсвіжіше

    Популярне