П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріархат: наша присутність у Єрусалимі зараз під загрозою

    Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ згадав про похмуру ситуацію в Єрусалимі. Зокрема, він заявив: «Попри ці добрі справи, наша присутність в Єрусалимі знаходиться під загрозою. Наші церкви знаходяться під загрозою з боку ізраїльських радикальних груп. Від рук цих сіоністських екстремістів християнська спільнота в Єрусалимі сильно страждає. Наші брати і сестри є жертвами злочинів на ґрунті ненависті. Наші церкви регулярно оскверняються і знищуються. Наше духовенство часто піддається залякуванню. Намір цих радикальних груп — погасити світло християнської спільноти зі Старого міста».

    Про це передає orthodoxtimes.com

    Далі він розповів про ізраїльську радикальну групу, яка зайняла будівлі поблизу важливих місць паломництва Єрусалимського патріархату і негативно впливає на православну громаду, яка там проживає. Він сказав: «Працюючи, щоб виключити одну громаду, християн, ці радикали становлять екзистенційну загрозу не лише для християнської сім’ї, а й для самого Єрусалиму, що підтримують так багато наших євреїв, які проживають у Святій Землі».

    Водночас Єрусалимський патріарх додав, що радикали не є представниками держави Ізраїль або єврейського народу і що підтримує різноманітність і відмінні характери всіх кварталів Старого міста.

    Раніше ми писали, що будь-які загрози Єрусалимському патріархату можуть використовуватись РПЦ для того, щоб залучатись підтримкою від патріарха Феофіла і тримати його на короткій дистанції.

    Варто зазначити, що саме Єрусалимський патріарх Феофіл ІІІ став ініціатором неканонічного Амманського зібрання, для того, щоб осудити дії Вселенського патріарха Варфоломія. Перед цим він зустрічався із президентом РФ Владіміром Путіним. Феофіла часто навідують посланці від ФСБ, а також представники російського посольства в Єрусалимі. Видно що Російська геополітична гра доклала багато сил на Єрусалимського патріарха і «обробила його».

    Нагадаємо, 30 грудня 2022 року відбулось засідання Священного Синоду Єрусалимського Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне