П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    “Духовне чадо” екссхиігумена РПЦ Сєргія Романова Дмітрій Соколов не зміг вилетіти з Росії через підтримку бунтівного клірика

    Російський гуморист Дмітрій Соколов не зміг вилетіти з Російської Федерації на відпочинок за кордон через власну позицію у скандальній ситуації навколо відлученого від церкви, позбавленого сану екссхиігумена Російської православної церкви Сєргія Романова.

    Через те, що “уральський пєльмєнь” став на захист свого духівника, силовики РФ, під приводом неоплаченого штрафу, заборонили шоумену залишати межі Росії.

    “Прямо в Кольцово (аеропорт Єкатеринбургу – ред.) Соколов намагався телефонувати губернатору, не додзвонився, але додзвонився до якихось впливових осіб. Вони йому нібито відповіли: “Не треба було підтримувати не тих людей”, – цитує “URA.RU” слова співрозмовника з артистичних кіл.

    Сам Соколов відмовився надати коментарі з приводу вказаної ситуації. Більш того, відомо, що “уральський пєльмєнь” у приміщенні аеропорту негайно оплатив штраф, втім рішення правоохоронців цей вчинок не змінив.

    Нагадаємо, Сєргій Романов був духівником Середньоуральського монастиря РПЦ в Свердловській області РФ. Влітку 2020 року його позбавили сану за “порушення священничої обітниці, ряду апостольських правил і церковних канонів”. Восени того ж року його було відлучено від церкви, після чого він продовжив фактично утримувати під власним контролем вказаний вище монастир.

    Влітку 2020 року “уральський пєльмєнь” Дмітрій Соколов публічно став на захист бунтівного священнослужителя.

    В грудні 2020 року Романова було затримано. У серпні 2021 року Ізмайлівський суд міста Москва розпочав розгляд по суті кримінальної справи, порушеної проти нього. Йому було пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочинів, передбачених пунктами “в”, “ж” ч. 3 ст. 110.1, ч. 3 ст. 148, ч. 1 ст. 330 Кримінального кодексу РФ (схиляння до самогубства, порушення права на свободу совісті та віросповідання, самоуправство).

    Наприкінці вересня 2021 року до обвинувачень було додано ще один пункт – п. “в” ч.2 ст. 282 Кримінального кодексу РФ, а саме, розпалювання ворожнечі за допомогою інтернету. По вказаному пункту слідство триває й по сьогодні. Відомо, що лінгвістична експертиза виявила ознаки екстремізму в п’яти відеороликах, у яких фігурує колишній схиігумен.

    За всіма висунутими обвинуваченнями Сєргій Романов своєї провини не визнав і заявив, що кримінальне переслідування пов’язане з непорозумінням, що виникли у нього з верхівкою РПЦ.

    30 листопада 2021 року Романова було засужено до позбавлення волі. Суд призначив йому 3 роки та 6 місяців перебування у колонії загального режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне