П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Паралельний світ: У РПЦ заявили, що нібито Александрійська, Елладська і Кіпрська Цекрви не визнали ПЦУ

    Нові одкровення від голови Синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Владіміра Лєгойди прозвучали нещодавно в інтерв’ю ТАСС. Попри те, що ім’я предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України щонеділі згадується за богослужінням предстоятелів Александрійської, Елладської і Кіпрської Церков Лєгойда впевнений, що вони нібито не визнали ПЦУ.

    «Не можна сказати, що Елладська, Кіпрська та Олександрійська Церкви визнали ПЦУ», – сказав представник РПЦ. Він запевняє, що нібито правомірних рішень із цього питання ними прийнято не було. Невже Лєгойда забув рішення Кіпрської Церкви? Нагадаємо, на засіданні Священного Синоду Кіпрської Церкви, що відбулося 23 – 25 листопада 2020 року, єрархи детально обговорили згадування імені митрополита Київського і всієї України Епіфанія Архієпископом Кіпрським Хризостомом і вирішили не противитись його рішенню визнати Православну Церкву України. Тому слова голови Синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ є нічим іншим як брехнею і викривленням реальності.

    З усім тим у РПЦ продовжують жити у цій своїй віртуальній, вигаданій реальності посилаючись не на рішення Синодів Церков чи предстоятелів Церков, а на окремі заяви проросійських єрархів в цих церквах.

    «Я знаю, що багато кліриків і єпископат цих Церков не згодні з визнанням розкольників, вони симпатизують українцям, які “працями” Фанару зазнали багато страждань від екстремістів при потуранні влади», – зазначив представник Моспатріархату Владімір Лєгойда.

    Попри те, що РПЦ сама в односторонньому порядку розірвала євхаристійне єднання з предстоятелем Грецької і Кіпрської Церков Лєгойда впевнений, що надання Томосу ПЦУ мало на меті відірвати Росію від грецького світу, але цього не станеться. Яким чином створення незалежної від РФ Церкви в Україні мало відірвати Росію від Греції представник РПЦ Владімір Лєгойда теж не пояснив.

    «Ми не хочемо припиняти стосунки з грецьким світом і він не хоче руйнувати зв’язки з нами. Патріарх Кіріл, говорячи про ситуацію, підкреслив, що “це реалізація абсолютно конкретного плану, який має на меті відірвати Росію від грецького світу, а грецький світ – від Росії”. З Божою допомогою цим планам не вдасться здійснитись», – заявив Лєгойда.

    Нагадаємо, раніше Лєгойда знайшов винних в переходах до ПЦУ. Він заявив що у всьому винні «націоналісти» й українська влада.

    Найсвіжіше

    Популярне