П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Різдвяному посланні предстоятель Кіпрської Церкви закликав вивести окупаційні війська з острова

    Предстоятель Кіпрської Православної Церкви, архієпископ Хризостом II закликав населення острова відстоювати свої права, продовжувати вимагати виведення турецьких військ з території Кіпру.

    Про це він заявив у суботу у своєму Різдвяному посланні до віруючих, опублікованому на офіційному сайті Кіпрської Церкви.

    «Не дозвольмо ілюзіям послабити наш бойовий дух усередині нас. Поведінка загарбника сьогодні не дозволяє нам заспокоюватися. Ми повинні залишатися єдиними та твердими у відстоюванні своїх прав, непохитними та неухильними у своїй вимозі вивести окупаційні війська, повернути біженців у будинки їхніх предків і водночас готовими захистити себе, до будь-якої можливої ​​силової конфронтації, бо, як би ми цього не хотіли, така конфронтація без вагань буде нав’язана нам жадібністю та експансіоністськими планами загарбника».

    Предстоятель Кіпрської церкви підкреслив, що жителі острова 47-й раз відзначають Різдво «в розділеній країні, де третина людей покинули будинки, своїх родичів» та де багато осіб досі вважаються зниклими безвісти, або чекають своїх рідних.

    «… той факт, що Христос прийшов на землю, щоб захистити нещасних та допомогти тим, хто бореться за справедливість, не дозволяє нам втрачати надію, але вимагає від нас продовжувати боротьбу. Тому, звернувши очі душі до Нього і з непохитною вірою в непереборну силу нашого праведника, продовжимо нашу боротьбу», – йдеться у Різдвяному посланні архієпископа Хризостома.

    Предстоятель Кіпрської Православної Церкви висловив вітання і надіслав благословення всім людям Кіпрської Церкви, особливо біженцям, які опинилися у скрутному становищі, та сім’ям, які чекають на своїх зниклих дітей. «Ми від щирого серця бажаємо, щоб втілений Христос підтримував усіх. Ми також висловлюємо особливі побажання керівництву нашої країни, щоб вони розв’язували наше національне питання у дусі єдності та бойового духу».

    «Будемо ж постійно спрямовувати погляди наших душ на Господа, що народився в печері і лежить у яслах, і з гарячим запалом душі благати Його про наш порятунок і про захист боротьби нашого народу, щоб незабаром задзвонили дзвони в наших священних храмах, які сьогодні поневолені», – підсумував архієпископ Хризостом.

    Нагадаємо, папа Франциск зустрівся зі Священним Синодом Церкви Кіпру. Також у листопаді 2021 року три незгідні із визнанням ПЦУ єрархи Кіпрської Церкви вперше співслужили із своїм предстоятелем.

    Найсвіжіше

    Популярне