Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Синод Православної Церкви Криту обрав трьох кандидатів на трон архієпископа Критського

    Священний Синод Критської Церкви оголошує священнослужителям, чернечим братствам та критському народу, що 28 грудня 2021 року, в Іракліоні єдиною темою зустрічі була підготовка кандидатів на трон архієпископа Критського, після відставки архієпископа Іринея за станом здоров’я.

    Про це повідомляє ekriti.gr

    Новим архієпископом Криту може стати хтось оди із трьох запропонованих єрархів, за яких було віддано найбільше голосів, шляхом таємного голосування.

    Серед кандидатів: митрополит Ретимнона та Авлопотамоса Євген (7 голосів), митрополит Кіссамоса та Селіно Амфілохій (7 голосів) та митрополит Петри та Герроніса Герасим (5 ​​голосів).

    Церква Криту того ж дня надіслала лист Вселенському патріарху Варфоломію та Вселенському Патріархату для подальшої інформації, а потім повідомила грецький уряд відповідно до законодавства.

    Три кандидати будуть винесені на розгляд Священного Синоду Вселенського Патріархату, який збереться 11-13 січня 2022 року при Вселенському патріарху та ухвалить рішення про призначення нового архієпископа Криту.

    Вперше в сучасній церковній історії Криту вибори трьох осіб здійснюються за внутрішньою процедурою. Відповідний закон був змінений у 2014 році на вимогу Священного Синоду Криту. До того часу відбір трьох осіб здійснювався безпосередньо Міністерством освіти та релігій.

    Нагадаємо, 11 грудня ми повідомляли, що Церква Криту представить кандидатів на посаду архієпископа. 24 листопада Священний Синод Критської Церкви одноголосно ухвалив рішення про звільнення архієпископа Іринея від виконання обов’язків через погіршення стану здоров’я. Синод врахував свідчення трьох лікарів – професорів університетів про хронічні проблеми зі здоров’ям архієпископа. «Духовний Фронт України» також називав реакцію архієпископа Іринея «прикладом для Філарета».

    Церква Криту — напівавтономна православна церква в складі Вселенського патріархату на грецькому острові Крит. Першоєрархом Критської Церкви є архієпископ Критський.

    Найсвіжіше

    Популярне