П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Церква Криту представить кандидатів на посаду архієпископа

    28 грудня відбудеться засідання Священного Синоду Критської Церкви, на якому шляхом таємного голосування буде обрано трьох кандидатів на посаду нового архієпископа Криту з восьми єрархів цієї Церкви.

    Ключовою датою для обрання нового архієпископа є 11 січня, коли починається засідання Священного Синоду Вселенського Патріархату, до якого будуть оголошені імена трьох кандидатів, повідомляє OrthodoxTimes.

    Нагадаємо, 24 листопада Священний Синод Критської Церкви одноголосно ухвалив рішення про звільнення архієпископа Іринея від виконання обов’язків через погіршення стану здоров’я. Синод врахував свідчення трьох лікарів – професорів університетів про хронічні проблеми зі здоров’ям архієпископа.

    У повідомленні Синоду Критської Церкви наголошується на складності такого рішення, підкреслюючи, що воно ухвалене з великою повагою та вдячністю до особи, пропозиції та праці архієпископа Іринея.

    Про це рішення повідомив Головний секретар Священного Синоду Критської церкви Продромос Ксенакіс.

    З благословення та згоди Вселенського патріарха Варфоломія у Критській Церкві розпочинається процес заміни архієпископа.

    Найсвіжіше

    Популярне