П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: У кожного з нас є печера серця, в якій Бог прагне народитися

    Єрарх Вселенського Патріархату архієпископ Америки Елпідофор видав Архієпископську енцикліку на свято Різдва Господнього. Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    У своєму посланні архієпископ Америки наголосив, що «Через богослужіння, а головне, Божественну Літургію, ми покликані стати печерою, де таємно, приховано народилося Дитя. Бо кожен із нас має печеру серця, в якій Бог прагне народитися, і яку Він прагне наповнити Своєю присутністю. І кожен із нас може стати тим місцем, де формується Божественність через наші дії».

    Він також закликав вірних «стати подібними до пастирів і волхвів, які йшли назустріч Богу. Бо Він зійшов через сонми ангелів, щоб стати подібним до нас, щоб показати нам шлях до прекрасного життя на землі і вічного життя на небі».

    «Коли ми кличемо: “Христос народився! Славімо Його!” – вітаймо Його, щоб Він знову народився в наших серцях і розумах. Практикуючи те, що проповідуємо, ми відчуємо перетворення в нашому житті, яке є найбільшим різдвяним подарунком», – підсумував архієпископ Елпідофор.

    Нагадаємо, раніше архієпископ Америки освятив храм Святого Георгія в Нью-Джерсі. Також він порівняв Вселенського патріарха Варфоломія І із святим Іоаном Золотоустим, якого також переслідували «фальшиві брати».

    Найсвіжіше

    Популярне