П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Афінський: Бог приходить, щоб звільнити нас від усякої омани

    Предстоятель Елладської Православної Церкви Архієпископ Афінський та всієї Греції Єронім опублікував своє послання до великого свята – Різдва Христового.

    У своєму посланні архієпископ підкреслив, що «на жаль, людина, навіть перебуваючи в екстремальних ситуаціях, до яких часто доводила себе сама, як, наприклад, у наш час, постійно прагне мати зовнішню силу і владу», передає orthodoxtimes.

    Архієпископ також заявив у своєму посланні, що «Бог прийшов звільнити нас від всякого обману та заблудження. Бог не прагне захистити свій престиж і владу, але пропонує Себе людям».

    Архієпископ Афінський сказав, що божественне смирення діє як потужна протиотрута проти людської зарозумілості та гордості, які є коренем гріха.

    Архієпископ Єронім підкреслив, що у важкі дні, які ми переживаємо, «ми повинні залишатися поруч один з одним з любов’ю, надією, розумінням і терпінням, підтримуючи і піклуючись про себе і один про одного, але найбільше покладаючи надію на Народженого Господа».

    «Прагнімо збереження нашої єдності, тримаючись якомога далі від усіх видів екстремізму та фанатизму і перш за все, залишаймось єдиними з Вічним Богом», — сказав архієпископ Єронім, завершуючи своє послання.

    Нагадаємо, у кінці листопада Вселенський патріарх Варфоломій І та архієпископ Афінський і всієї Греції Єронім ІІ відслужили Божественну Літургію. Також предстоятель Елладської Церкви подякував папі Римському за візит до Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне