Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій І та архієпископ Афінський і всієї Греції Єронім ІІ відслужили Божественну Літургію

    Вселенський патріарх Варфоломій І, який 20 листопада розпочав офіційний візит до Греції, звершив Божественну Літургію з нагоди свята Введення у храм Пресвятої Богородиці, що відзначається 21 листопада за новоюліанським календарем.

    У Кафедральному соборі Афін Його Всесвятості співслужили предстоятель Елладської православної церкви архієпископ Афінський і всієї Греції Єронім ІІ, єрархи Константинопольської і Елладської церков.

    Після богослужіння архієпископ Єронім привітав патріарха Варфоломія з 30-річчям патріаршого служіння і назвав його патріархом всього православного народу, пише “Orthodox Times”.

    “Ваша Всесвятосте, не зважаючи на складні часи, ми вітаємо вас сьогодні, як патріарха всього православного народу. Ваше служіння є багатогранним і важливим. Ви завжди матимете нашу неподільну повагу, любов та підтримку. Ми бажаємо вам процвітання і нехай Бог подарує вам многая літа”, – промовив предстоятель ЕПЦ.

    Своєю чергою, Вселенський патріарх запевнив, що у думках і молитовно завжди перебуває з грецьким народом. Він висловив сподівання, що чума пандемії буде незабаром подолана і кожен переживе кризу з найменшими стражданнями і втратами.

    Окремо Його Всесвятість підкреслив єдність позицій Константинопольської і Елладської церков у питаннях Всеправославного собору 2016 року та надання автокефалії Православній церкві України.

    “Ви укріплюєте і підтримуєте нас у нашій боротьбі і наших стражданнях. Під час мого патріаршого служіння не було нічого легкого. Однак, історія закликала нас, і ми сприйняли це смиренно, зі страхом та радістю, з увагою і молитвою”, – промовив Вселенський патріарх Варфоломій І.

    На богослужінні були присутні міністр туризму Греції Васіліс Кікіліас, міністр освіти і у справах релігії Греції Нікі Керамеус, міністр культури Греції Ліна Мендоні, мер Афін, губернатор Аттіки та інші представники державної влади.

    Найсвіжіше

    Популярне