П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «За гроші вони можуть купити дозвіл турецької влади, але не милість Божу»: архімандрит Романос про РПЦ

    Архімандрит Вселенського Патріархату Романос Анастасіадіс прокоментував антиканонічне вторгнення кліриків РПЦ на територію Вселенського Патріархату: вони без дозволу місцевого архієрея звершили 19 грудня богослужіння в Мирах Лікійських.

    «Розкольницькі московські туристи нелегально служили в Мирах Лікійських, у день Святого Миколая за старим стилем. Їхні антиканонічні та провокаційні дії збираються і взивають до Неба. Що б до них не прийшло, то нехай не дивуються… За гроші вони можуть купити дозвіл турецької влади, але не милість Божу…», – написав архімандрит Романос у Фейсбуці.

    Також він відповів представникам РПЦ на їх антиканонічні дії анафемою із Священного Писання, а саме з книги Діянь апостолів, 8 глава, 20-23 вірші, де апостол Петро звертається до Симона, який хотів купити дар апостольства за гроші. «Але Петро сказав йому: «Hехай срібло твоє буде з тобою на погибель, бо ти помислив дістати дар Божий за гроші. Нема для тебе в цьому ні частки, ні уділу; бо серце твоє не­правдиве перед Богом. Отже, по­кайся у цьому гріху твоєму і благай Бога, щоб відпустив тобі поми­сел серця твого; бо бачу тебе повного жовчі гіркої і в путах неправди».

    Нагадаємо, РПЦ розірвала євхаристійне єднання з Вселенським Патріархатом після початку процедури з надання Томосу ПЦУ наприкінці 2018 року. Московська патріархія, залучившись підтримкою держапарату РФ, навіть намагалась через Єрусалимського патріарха скликати антиканонічне зібрання в Аммані, щоб засудити патріарха Варфоломія через розв’язання церковного питання в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне